+4542679011

Enhver seriøs fotograf bør have sin personlige stil. Min stil er at bruge fotografiets naturlige bestanddele: lys, skygge og komposition. Jeg er ikke så optaget af “staffage”, men tager gerne barnets yndlingslegetøj med. Efter mere end 10år år som børnefotograf ved jeg at de bedste billeder kræver planlægning – ikke bare for fotografen. Jeg ønsker, og vil have, at du skal blive glad for resultatet. Billederne skal glæde og minde i mange, mange år. Derfor vil jeg give dig nogle enkle tips, så billederne bliver endnu bedre:

Billeder af børnefotografering

Undgå for varmt/tæt tøj – og for mange tøjskift.
De fleste 1-2 årrige “afskyr” at skifte tøj og sko.

Vælg det rigtige tøj
Brug tøj som barnet er vant til. Mest velegnet er ensfarvet tøj uden for store kontraster eller symboler 

For mange til stede
Jo flere der er tilstede, desto vanskeligere er det for barnet og mig at lære hinanden at kende.

Flere billeder af børnefotografering

For hårdt program
Alle børn bliver trætte efter en stund. For mange skift eller variationer (søskende- og familiebilleder etc.) i tillæg til børneserien, fører til at barnet hurtigt bliver for træt.

Husk også soveperioderne til mindre børn. Vælg et tidspunkt som ikke “kolliderer” med disse.

børnefotografering

Lidt om børnepsykologi

De fleste forældre er lidt spændte på, hvordan barnets første møde med fotografen vil arte sig. Husk at din reaktion smitter; er du anspændt, vil dit barn også ofte blive det.

Hvis barnet for nylig har været til lægekontrol eller haft oplevelser i nye miljøer hvor det har vist angst, bør du helst udsætte fotograferingen nogle uger. Har du børn som er bange for noget specielt, har en speciel sygdom el. lign., bør du gøre mig opmærksom på dette på forhånd.

Fotografering af børn

Undgå at bruge ‘negative ord’, så som: Det er ikke farligt, det gør ikke ondt osv.

Som børne fotograf spiller jeg på barnets nysgerrighed., Derfor er det vigtig at barnet ikke er træt. eller uoplagt, når det kommer til mig. Til mindre børn er det klogt at tage noget med at drikke.

billeder af vores børn

Lang erfaring viser, at resultatet bliver bedst hvis kun den person, som er mest i kontakt med barnet i det daglige er tilstede under “opvarmingen”. Den tid jeg bruger før selve fotograferingen, er nemlig vigtig for at jeg kan lære barnet at kende, men mest af alt for at barnet skal blive fortrolig med mig.

kreative børnefotos

Når det gælder større børn (3-7 år) lønner det sig ikke at forberede sig for meget. Fortæl ikke om hvordan du tror det er hos fotografen – jeg har ikke kamera og blits, som ligner det, i har derhjemme! Lad barnet få sin egen oplevelse hvordan det er hos en fotograf.

børneportræt

Har du børn på dette alderstrin, er det en god idé med forskellige sæt tøj, som du kan skifte med. Lige fra det seriøse til sjovt tøj fra udklædningskassen. Det vil give serien større variation, fordi jeg kan forandre baggrunden og lyssætning efter farver og tøjstil.

Baby- og børnefotografering i studie

Lav ikke noget stort nummer ud af, at barnet skal til fotografen,. Undgå “stress” med hårklipning, prøvning af tøj og lignende, gør dagen så lig andre som muligt, så for du også de naturligste ( og måske de bedste) billeder.

Læs mere her: